FAQ

Sällan! Ibland vill restauranger eller cateringar bjuda in oss, men vi brukar inte acceptera om inte de ser ut som om de har bra mat (baserad på menyn, bilder, andra recensioner etc.) . Vi gör endast det om restaurangen skriver att de förväntar sig ett ärligt omdöme eller så vi säger till och de går med på det. 

Vi är ju bara två, så ibland är det till och med mer värt att äta ute än att laga mat hemma, särskilt med tanke på den tid man sparar. Oftast beställer vi hem om det finns någon rea  så som skattkistan på foodora, rabattkoder eller gratis leverans vilket gör att vi spenderar mindre pengar på daglig varuhandel. 

Ja! Vi brukar ringa och fråga, och i vissa fall fråga dubbelkolla på plats om det skulle vara lite misstänksamt (t.ex. icke-mellanöstern ställen såsom asiatiska restauranger). Vi brukar dock inte kräva bevis! 

Till er som undrar om halalslakt på något sätt är djurplågeri (rättning: mer djurplågeri än vanlig slakt) så finns det ett bra examensarbete angående svensk halalslakt här.

Vi tar bilder, videoklipp, redigerar och skriver långa recensioner, dvs lägger ner väldigt mycket tid på detta. Dessutom kostar hemsidan årligen. De få samarbeten vi gör på Instagram ger oss någon tusenlapp…

Det bästa ni kan göra är att följa oss, gilla våra bilder och berätta om oss för era nära och kära! <3

Innan betygsatte vi mellan 0 till 5, (värt att notera att vi har aldrig gett någon restaurang mindre än 2), men vi bytte till 0-10 skalan för mer noggrannhet. 

Vad mat-betygen betyder ungefär:

0-2: sämst, matförgiftning, äckligt

3-4: inte gott, men inte helt äckligt, ätbart

5-6: OK men man blev inte matglad

7: Bra, men kunde ha blivit mycket bättre!

8: Mycket bra men enstaka grejer kan förbättras!

9: Fantastisk, bara små detaljer fattas för toppbetyg

10: Smaklökarna dansar – inget kunde ha blivit bättre! 

Vad service, miljö & atmosfär-betygen betyder ungefär:

0-2: sämsta service, vidrig lokal 

3-4: dålig service, kanske ok lokal eller vice versa 

5-6: helt OK 

7: T.ex. bra miljö men kan vara stolar som inte är så bekväma, kanske sämre atmosfär pga för hög musik, eller ok/inte så bra service 

8: Bra service, trevlig atmosfär, fin miljö 

9: Allt mycket bra men enstaka missar 

10: Fantastiskt inredd lokal med superb atmosfär och service

Tyvärr är restauranger inte alltid konsistenta, vilket betyder att kvalitén på maten varierar för olika besök. Ibland beror det på att restaurangen har det stressigt, men många gånger beror det också på nyanställda (eller gamla anställda med..) som inte riktigt följer ägarens recept. Vi gör vårt bästa med att ändra betyget antingen uppåt eller nedåt. Det är alltså viktigt att veta att man borde ge en restaurang en till chans om det inte var som ni förväntade er.

Det är heller inte helt rättvist att betygsätta en restaurang på take-away mat då den oftast är kall och inte 100% fräsch, även om det oftast funkar bra. Gillar ni avhämtningen, prova på plats!

Instagram har en gräns på hur långt ett inlägg kan vara, därför är det oftast så att vi inte får plats med allt vi vill skriva! Vi försöker få in de viktigaste punkterna, men det kan vara så att vi glömmer skriva något i inlägget men kommer ihåg vilket betyg vi tyckte passade D: 

Både Tripadvisor och Google recensioner kan vara ganska pålitliga om det finns många recensioner. Finns det under 100 recensioner är många oftast fake där vänner och släktingar har gått in och gett 5 av 5, vilket syns tydligt när kontot endast har gjort 1-2 recensioner. Vi har även nyligen upptäckt att vissa restauranger har “köpta” recensioner! Detta märker man om recensenten har en exotisk namn och profilbild som ser alltför fake ut, samt återigen har runt 2 recensioner.  En annan sak att tänka på är att många oftast ger recensioner om de har haft en bra eller väldigt dålig upplevelse. Stammisar som inte besöker andra alternativ inom en kategori är också en grupp av recensenter att tänka på.

En restaurang som har fått många recensioner, eller bra recensioner från konton med 20-30+ recensioner, kan i många fall betyda att det är värt ett besök. Det betyder inte att man ska undvika nya restauranger, tvärtom gör man alla en tjänst genom att prova stället och ge en ärlig recensioner så att fler vågar prova!

SÅ: Det som skiljer oss ifrån dessa sidor är då att vi har käkat på MÅNGA restauranger i Malmö och runtom i landet, mer än 300! Samt att vi är ärliga 🙂